top of page

Hidrolik Hortum için Minimum Bükülme Yarıçapı Nedir? [Bükme Yarıçapı Nasıl Hesaplanır]

Hidrolik hortum, hidrolik sıvıları iletmek için kullanılan, hidrolik sistem için çalışan temel olarak önemli bir ekipmandır.


Hidrolik Hortumun Bükülme Yarıçapı Nedir?



Bükülme yarıçapı, bunu hidrolik hortumun iç eğriliğini ölçmek için kullanırız ve bükülme yarıçapı, bir boruyu, boruyu, levhayı, kabloyu veya hortumu bükmeden, zarar vermeden veya ömrünü kısaltmadan bükebileceğiniz minimum yarıçaptır.

Hidrolik hortumun bükülme yarıçapı, 90°'lik bir bükülme yaptığınızda hidrolik hortumun iç kenarına olan mesafe olarak ölçülür.


Hidrolik hortumun bükülme yarıçapı, ilmekli bir hidrolik hortumun ulaşabileceği en küçük çapı gösterebilir. Ve R, bükülme yarıçapının kısaltmasıdır ve iç boru, takviye ve kapak dahil olmak üzere hidrolik hortumun farklı yapıları nedeniyle bükülme yarıçapı farklıdır. Hidrolik hortum yapısı, hidrolik hortumun bükülme yarıçapını belirleyebilir.


Hidrolik Hortum Bükülme Yarıçapını Ne Belirler?


Voru, takviye ve kapak, hidrolik hortumun sertliğine katkıda bulunabilir. Sert hidrolik hortum malzemeleri kullanıldığında bükülme yarıçapı çok küçük olacaktır. Ve hidrolik hortumun takviye katmanları bükülme yarıçapını değiştirebilir, daha dar bir bükülme yarıçapı hidrolik hortumu çok daha esnek hale getirebilir. Takviyenin daha fazla katmanı, hidrolik hortum üzerinde bükülmeyi çok daha zorlaştırmak için hidrolik hortum gövdesine daha fazla sertlik katacaktır. Örgülü hidrolik hortum, hidrolik hortum takviye yapısından dolayı spiral hidrolik hortumdan çok daha esnektir. Bu nedenle hidrolik hortumun bükülme yarıçapı farklıdır ve paslanmaz çelik tel katmanları da bükülme yarıçapını etkileyebilir.

Hidrolik hortumu takmadan önce, lütfen hidrolik hortum uzunluğu ve ayrıca bükülme yarıçapı dahil olmak üzere hidrolik hortum özelliklerini göz önünde bulundurma konusunda ciddi olun. Hidrolik hortumu taktığınızda bükülme yarıçapı, minimum bükülme yarıçapından küçük olamaz veya hidrolik hortumda kırılma, sızdırma, katlanma sorunlarına neden olur.


Minimum bükülme yarıçapı formülü L = A/360° x 2πr'dir. Bu denklemdeki değişkenler şu şekilde tanımlanır:

  • L: Bükülmesi gereken hortumun minimum uzunluğu

  • A: Viraj açısı

  • r: Hortumun bükülme yarıçapı

  • π: 3.14

Hidrolik hortumun bükülme yarıçapını hesaplamak için bu formülü kullanabilirsiniz ve hidrolik hortumun gereken minimum uzunluğu birçok durumda kullanılabilir.

Örneğin, bir hidrolik hortum üreticisinin belirli bir bükülme açısı gerektiren bir hidrolik hortuma ihtiyacı varsa, bu formülü kullanarak hidrolik hortum bükülme yarıçapını hesaplayabilirsiniz.

Ve burada, ürün sayfasında gösterilen hidrolik hortum teknik özellikleri tablosundan okunan hidrolik hortum bükülme yarıçapını alabilirsiniz.


Hidrolik Hortum Arızasını Önleyin


Büküm yarıçapı, ciddi olarak düşünmeniz gereken hidrolik hortum bileşenlerinden biridir ve hidrolik hortum arızasını önlemek için hidrolik hortum bükülme yarıçapını hesaplamanız gerekir.

Burada, hidrolik hortumunuzun neden sızdırdığını veya kırıldığını gösteren çok sayıda hidrolik hortum hasarı nedeni bulunmaktadır. Hidrolik hortumunuz çok sıkı yönlendirildiyse, yanlış bükülme yarıçapı nedeniyle aşırı gerildiyse. Aşırı bükülmüş hidrolik hortum, hidrolik sıvı sızıntısı, hidrolik hortum bağlantılarının bağlantısının kesilmesi vb. gibi bazı sorunlar ortaya çıkar.

Bükülme yarıçapının aşılması, hidrolik hortum özelliklerine uymazsanız, yanlış hidrolik hortum tertibatları nedeniyle eklenen ekstra sürtünme nedeniyle, hidrolik hortum borusundan geçen akış ortamını kısıtlayarak aşırı ısınmaya neden olur.

Hidrolik hortum kapağında işaretli minimum bükülme yarıçapını göz ardı ederek çok fazla bükerseniz hidrolik hortum iyi monte edilemez. Lütfen hidrolik hortum takma işleminizden önce hidrolik hortum bükülme yarıçapını kontrol edin.

Hidrolik hortumumuzun bükülme yarıçapı hakkında daha ayrıntılı bilgi için, lütfen istediğiniz zaman bize sormaktan çekinmeyin.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page