top of page

Hidrolik Hortumun Hizmet Ömrünü Artırmak İçin İpuçları


Bileşen hidrolik hortumu, hidrolikte çok önemli bir role sahiptir. Bu esnek ürün, farklı bileşenleri birbirine bağlar ve sisteme basınçlı sıvı pompalar. Hortum/boru/tüp, kaçınılması gereken bir bileşendir ve onsuz hiçbir hidrolik sistem çalışamaz. Aynı şekilde bu da son derece dikkat ve bakım gerektiren bir bileşendir. Ama ne yazık ki en az odaklandığımız yer burası. Çoğumuz hortumun hasarlı olduğunu ve değiştirilmesi gerekebileceğini fark ettiğimizde genellikle hortum bakımını düşünürüz. Ancak, bu hortum değiştirme işlemleri bazen ilgili bileşenlerde tali hasar, makine arıza süresi, kirlenme girişi, sıvı kaybı ve daha fazlası dahil olmak üzere değiştirme maliyetinden daha pahalıya mal olabilir. Bu kadar fark edilmeyen bir hatayla bu kadar büyük bir meblağı harcamaya hazır mısınız? Burada belirtilenler, hidrolik hortumların hizmet ömrünü iyileştirmek için bazı ipuçlarıdır.


Peki, bir hidrolik hortumun ömrü ne kadardır? Genellikle bu, hortum da dahil olmak üzere sistem bileşenlerinizin bakımını nasıl yaptığınıza bağlıdır. Tipik olarak, hortumların düzenli gözetim altında 5 yıldan fazla dayanması beklenir. Ancak, sektördeki çoğu makine vaktinden önce hidrolik hortum arızası yaşıyor. Bakım eksikliğinden başka sebep ne olabilir? Bunların nedeni, kalitesiz hidrolik bağlantı parçalarının kullanılması, yanlış hortum seçimi, sıvı uyumluluğu sorunları, kötü yönlendirme, dış aşınma ve daha fazlası olabilir.



Sonra, hortum tamirinin maliyeti ne kadar olacak? Hasarın yoğunluğuna göre değişir. Arızayı mümkün olduğunca erken fark ederseniz, o kadar maliyetten tasarruf edebilirsiniz. Hortum en az %50 hasar gördüğünde, en uygun seçenek değiştirmedir. Bu zaman kazandıracak ve daha ucuz olacaktır. Çünkü yeni bir hortum, hortum tamir aksesuarları ve aletleri satın almaktan çok daha ekonomiktir.


Hortum servis ömrünü iyileştirmek için ipuçları. Aşağıda listelenmiştir;

  • Doğru hortum seçimini yapmadan önce sıcaklık, basınç ve akış gereksinimleri gibi sistem parametrelerini analiz edin

  • Hidrolik sıvı uyumluluğunu göz önünde bulundurun

  • Kurulum sırasında, hortumları bükerken hasar görmesini önlemek için en büyük kimlik çizgileriyle başlayın

  • Gereken uygun hortum uzunluğunu belirleyin

  • Hortum bükülme yarıçapına dikkat edin ve hortumları asla belirtilenin altında bükmeyin.

  • Minimum aşınma noktalarıyla basit bir rota tasarlayın

  • Kablo bağları, spiral metal, metal sabitleme, naylon manşonlar veya diğer aksesuarları kullanarak hortumların aşınmasını önleyin.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page